Wil je weten of een warmtepomp geschikt is voor jouw huis?
Vraag onze gratis warmtepomp check aan!
Met onze gratis check van het Energieloket Ede weet jij straks of jouw huis al geschikt is voor een hybride of volledig elektrische warmtepomp. Het overgaan op verwarmen met een warmtepomp is een zorgvuldig proces dat tijd en aandacht vraagt. Daar helpen we je graag bij.
Na aanmelding nemen we telefonisch contact met je op en plannen een bezoek in. We checken dan samen met jou:
- hoe goed je woning geïsoleerd is
- het benodigde vermogen en het geschikte type
- of voldoende ruimte aanwezig is
Aanmeldformulier gratis warmtepomp check
"*" geeft vereiste velden aan
Ga je toch liever zelf aan de slag, volg dan dit stappenplan
Algemene informatie over warmtepompen is te vinden op Milieucentraal.nl en Vereniging Eigen Huis.
Het water van je cv-ketel staat meestal ingesteld op 60 tot 80 graden. In oude, ongeïsoleerde huizen is zo’n hoge temperatuur ook nodig. Zeker als het heel koud is buiten.
Bij veel huizen is zo’n hoge temperatuur helemaal niet nodig. Met 50 graden wordt het in je huis ook comfortabel warm. Blijft jouw woning lekker warm blijft wanneer je de cv-ketel op 50 graden zet, dan weet je dat je huis ook klaar is voor een warmtepomp.
Met de verwarmingstest van milieucentraal kun je uitvinden of jouw huis*) geschikt is voor lage temperatuurverwarming.
*) Over het algemeen is meer radiatorafgifte oppervlakte nodig voor verwarmen op lagere temperatuur. Bestaande radiatoren kunnen ook uitgebreid worden met ventilatoren. Een extra radiator kan ook helpen. Dat is duurzamer én goedkoper dan alle radiatoren vervangen.
Een hybride warmtepomp is goed te combineren met je huidige cv-ketel. Handig als de ketel het nog goed doet en nog niet zo oud is (bijvoorbeeld 5 jaar of jonger). Lees er alles over op Milieucentraal.
Is je cv-ketel aan vervanging toe? Milieucentraal biedt een Keuzehulp waarmee je in ongeveer 10 minuten uit kunt vinden wat voor jouw woning de opties zijn.
Op onze aanbiederspagina kun je installateurs uit de regio vinden. Het is verstandig minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal. De installateur komt je woning opnemen: is er plek, hebben je radiatoren voldoende capaciteit en hoeveel vermogen is nodig. Voor een volledige warmtepomp wordt een warmteverlies berekening opgesteld. Soms zijn daar kosten aan verbonden. Wil je een bodemwarmtepomp, dan moet daar een vergunning voor komen. Dat regelt het bedrijf dat de boring komt uitvoeren.
Je kunt ook meedoen met een collectieve inkoop actie zoals van Vereniging Eigen Huis.
Heb je de keuze gemaakt voor een installateur,dan kun je na de installatie ISDE subsidie aanvragen. Je hebt dan als bewijs de factuur, betaalbewijs, de meldcode en een foto van de geplaatste warmtepomp nodig. Als de installateur je deze niet verstrekt, dan kun je de code in de lijst met meldcodes opzoeken.
Bestaande radiatoren kunnen ook uitgebreid worden met ventilatoren. Een extra radiator kan dat ook helpen. Dat is duurzamer én goedkoper dan alle radiatoren vervangen.