Wijkaanpakken & buurtinitatieven

Op deze pagina vind je informatie over de lopende wijkaanpakken warmtetransitie (van het aardgas af) waar ValleiEnergie bij betrokken is. Uiteraard vormt energie besparen door isoleren hier een belangrijk onderdeel van.

Zeeheldenbuurt - Ede

Aardgasvrij-ready

Gemeente Ede, Vereniging Zeeheldenbuurt en ValleiEnergie werken samen met de inwoners naar het doel om in 2030 aardgasvrij-ready te zijn.

Bloemenbuurt - Ede

Aardgasvrij/aardgasvrij-ready

Gemeente Ede, Woonstede en ValleiEnergie werken samen met de inwoners naar het doel om in 2030 aardgasvrij ready te zijn. De  Ranonkellaan loopt hierin voorop.

Rietkampen - Ede

Aardgasvrij/aardgasvrij-ready

Gemeente Ede, Uitvoeringsteam Rietkampen aardgasvrij (ready) en ValleiEnergie werken samen met de inwoners naar het doel om in 2040 aardgasvrij ready te zijn.

Otterlo

Buurtinitiatief DOEN

In Nederland, dus ook Otterlo, is het doel om in 2050 gasloos te zijn. Door huizen goed te isoleren, kan de energiebehoefte met de helft verminderen. De resterende energie moet uit duurzame bronnen komen. De werkgroep DOEN (Duurzame Otterlose ENergie) wil onderzoeken wat haalbaar is voor Otterlo om deze doelen te bereiken.

Noordwest - Wageningen

Aardgasvrij/Aardgasvrij-ready

Samen met inwoners uit Noordwest werken Gemeente Wageningen, Energie Samen Foodvalley en Bewonersvereniging Noordwest aan energiebesparing en woningisolatie. Uiteindelijk willen we de overstap kunnen maken naar verwarmen zonder aardgas.