Voorbeeldwoningen

In de Foodvalley

Deze pagina is nog groeiende, help je mee?

De hier verzamelde voorbeelden zijn vooral bedoeld als inspiratiebron voor gebouweigenaren. Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag? Je kunt een eigen woningdossier aanmaken met ons Hoomdossier. Maar ook een energie-adviseur om deskundig advies vragen. Tot slot kan het Energieloket in jouw gemeente je ook met informatie op weg helpen en ondersteunen.

In het kaartje zijn op dit moment nog enkel voorbeeldwoningen uit de Zeeheldenbuurt te zien. Deze hebben een energiescan met een isolatieadvies gehad, inclusief de mogelijkheden voor een warmtepomp . Hieronder vind je de lijst van voorbeeldwoningen.

Zeeheldenbuurt Ede

Hoekwoning 1958

Wilterdinkstraat - Ede

Kan deze woning uit de Zeeheldenbuurt met een (hybride) warmtepomp verwarmd worden?

Het werkelijk gasverbruik is bijna de helft van het gemiddelde voor dit type woning. Daardoor is de hybride warmtepomp in combinatie met zonnepanelen de beste optie en bespaart gemiddeld over 15 jaar zo’n € 90 per  jaar.

Tussenwoning 1981

Witte de Withstraat - Ede

Kan deze woning uit de Zeeheldenbuurt met een (hybride) warmtepomp verwarmd worden?

Het werkelijk gasverbruik is circa 70% van het gemiddelde voor dit type woning. Alle opties zijn duurder dan op gas blijven. Gecombineerd met zonnepanelen kost het gemiddeld over 15 jaar zo’n € 176 per jaar extra.

Hoekwoning 1960

Bettekamp - Ede

De zoektocht naar aardgasvrij van Bert

Stap 1
Na een presentatie in de Zeeheldenbuurt over isolatie en energiebesparing heeft Bert in 2010 de muren laten isoleren met HR thermo perls. Het effect was dat het gasverbruik dat met een derde terugging van ca 2.400 m3 naar ca 1.600 m3.

Lees hier de stappen die Bert nog meer heeft genomen.

Voorbeeldwoningen van elders

Energie voorbeeldwoningen

Houten

Energie Voorbeeld Woningen omvat 40 woningen waarvoor een adviesrapport is opgesteld. En ook  voorbeelden van inwoners die al veel aan hun huis hebben gedaan. Bijvoorbeeld met isolatie, het nul-op-de-meter maken van hun huis of andere innovatieve acties.

De Standaard

Expertise Centrum Warmte

Om een beeld te krijgen op welke manieren woningen aan de Standaard voor isolatie kunnen voldoen zijn een aantal voorbeelden van met name tussenwoningen gemaakt.

Jouw woning hier?

Wil jij met jouw woning anderen inspireren?

Belangrijk!

Alle bij een voorbeeldwoning genoemde oplossingen, bedragen en besparingen zijn met de op dat moment beschikbare kennis en gegevens zo goed mogelijk bepaald. Deze zijn tegelijkertijd altijd slechts indicatief en /of een momentopname.

Gaat men eenmaal aan de slag met de eigen woning, dan zullen die bedragen sterk af van de marktprijzen, die op hun beurt ook weer kunnen verschillen al naar gelang de uitvoering, de aannemer/installateur en specifieke omstandigheden. De daadwerkelijke besparingen voor een specifieke woning hangen daarnaast ook af van zaken als de samenstelling van het huishouden en de persoonlijke wensen op het vlak van comfort.

Aan deze voorbeelden kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.