Informatiesessie Zeeheldenbuurt 18-2-2023

Op naar Aardgasvrij (ready)

Zaterdagmiddag 18 februari vond in Cultura een informatiesessie energiebesparing en warmtetransitie plaats voor de Zeeheldenbuurt. De opkomst was met ruim 70 aanwezigen veel  hoger dan verwacht en de Kleine Theaterzaal puilde dan ook uit. Wat een enthousiasme!

Tijdens de presentatie van Charlotte Post, de gemeentelijk projectleider, en Yvonne Kleefkens de procesbegeleider van Energie Samen Foodvalley werden goede en kritische vragen gesteld. De behoefte aan meer ontzorging en een collectieve aanpak voor isolatie werd bijvoorbeeld meerdere keren benadrukt.

In twee rondes werden ook vervolgens de deelsessie goed bezocht.

Zo was er een informatiesessie dat over de hybride warmtepomp, met informatie over de werking, het gebruik en de voor- en nadelen. In de sessie over voorbeeldwoningen stonden verschillende experts klaar om de mogelijkheden voor isoleren en alternatief verwarmen te laten zien en vragen van inwoners te beantwoorden. 
Vragen rondom de mogelijkheden voor collectieve en individuele warmte-oplossingen in de Zeeheldenbuurt werden in de derde sessie beantwoord. DE sessie over financiën en subsidies trok in totaal zo’n 20 bezoekers. De sessie over het energieplafond trok de minste belangstellenden, slechts twee van de aanwezigen. Bijna iedereen bezocht de eerste of tweede sessie van de hybride warmtepomp, een hot topic!

Het was een informatieve bijeenkomst waar na afloop nog gezellig met elkaar werd geborreld en nagepraat.  Vijf woningeigenaren gingen naar huis met het aanbod voor een maatwerkadvies, dat verloot was onder de aanwezigen.

Zie ook de presentatie (pdf), de pagina over collectieve of buurtwarmte, de pagina met voorbeeldwoningen, de veelgestelde vragen voor de hybride warmtepomp en het energieplafond. Op ede-natuurlijk.nl/hulp-nodig vind je  het onderdeel leningen en subsidies.