energietransitie Otterlo

Werkgroep DOEN

In Nederland, dus ook Otterlo, is het doel om in 2050 gasloos te zijn. Door huizen goed te isoleren, kan de energiebehoefte met de helft verminderen. De resterende energie moet uit duurzame bronnen komen. De werkgroep DOEN (Duurzame Otterlose ENergie) wil onderzoeken wat haalbaar is voor Otterlo om deze doelen te bereiken.

De werkgroep bestaat uit René Veltman, Ferdi Jonkers, Dick van Ruijven, Alfred van den Brink, Michiel van Hunen en Peter Romeijn (namens Otterlo’s Belang).

Zij houden u op de hoogte via de website van Otterlo’s Belang en andere kanalen. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u een e-mail sturen naar DOENotterlo@gmail.com of een werkgroeplid persoonlijk aanspreken.
Samen weten we meer!

Stand van zaken

We bereiden momenteel een isolatie-actie voor samen met de gemeente Ede en starten daarmee na de zomer. Daarbij is een extra subsidiemogelijkheid beschikbaar, zie ede-natuurlijk.nl/nip. Kom je in aanmerking voor de subsidie en wil je niet wachten tot na de zomer, meld je dan aan bij het Energieloket .

Koplopers en burenhulp

Vrijstaande bungalow

Arnhemseweg

Dick vertelt hoe hij zijn eigen woning uit de jaren ’80 verduurzaamd heeft, welke keuzes onderweg gemaakt zijn en hoe hij in de toekomst van het aardgas af kan gaan. Hij heeft 90% van zijn gasverbruik verminderd en zonnepanelen gelegd om het stroomverbruik te compenseren.

Komt hier jouw verhaal?

locatie/adres

Wil jij jouw ervaringen delen met anderen  in jouw buurt? Anderen helpen? Voorbeeldwoning zijn?

Voorbeeldwoningen

Laat je inspireren door voorbeeldwoningen in jouw buurt of straat. Voor sommige voorbeelden is een advies voor alternatieven voor aardgas uitgewerkt. Maar ook voorbeelden van inwoners die al veel aan hun huis hebben gedaan. Bijvoorbeeld met isolatie, het nul-op-de-meter maken van hun huis of andere innovatieve acties.

Hulp

Heb je een vraag over hoe je het beste energie kunt besparen of van het aardgas af? Ga dan langs bij of neem contact op met het Energieloket Ede (Boogstraat 11, Ede)

Woningdossier

Elke woningeigenaar kan gratis met ons Hoomdossier aan de slag voor zijn woning en inzichtelijk maken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn.

Meer lezen

boeken