Testpagina YK

Voorbeeldwoningen Foodvalley

Deze pagina is nog groeiende, help je mee?

De hier verzamelde voorbeelden zijn vooral bedoeld als inspiratiebron voor gebouweigenaren. Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag? Volg (dan indien aanwezig) bij de voorbeeldwoning het hoofdstuk “Stappenplan” of vraag een energie-adviseur om deskundig advies. Je kunt ook een eigen woningdossier aanmaken met ons Hoomdossier. Tot slot kan het Energieloket in jouw gemeente je ook met informatie op weg helpen en ondersteunen.

Hoekwoning 1958

Wilterdinkstraat - Ede

Kan deze woning uit de Zeeheldenbuurt met een (hybride) warmtepomp verwarmd worden?

Het werkelijk gasverbruik is bijna de helft van het gemiddelde voor dit type woning. Daardoor is de hybride warmtepomp in combinatie met zonnepanelen de beste optie en bespaart gemiddeld over 15 jaar zo’n € 90 per  jaar.

Tussenwoning 1981

Witte de Withstraat - Ede

Kan deze woning uit de Zeeheldenbuurt met een (hybride) warmtepomp verwarmd worden?

Het werkelijk gasverbruik is circa 70% van het gemiddelde voor dit type woning. Alle opties zijn duurder dan op gas blijven. Gecombineerd met zonnepanelen kost het gemiddeld over 15 jaar zo’n € 176 per jaar extra.

Jouw woning hier?

Wil jij met jouw woning anderen inspireren?

Voorbeeldwoningen van elders

Energie voorbeeldwoningen

Houten

Beschrijving huis, etc.

Verder lezen:

  • Samenvatting
  • Woningdossier
  • ….

Wil jij met jouw woning anderen inspireren?

De Standaard

Expertise Centrum Warmte

Om een beeld te krijgen op welke manieren woningen aan de Standaard voor isolatie kunnen voldoen zijn een aantal voorbeelden van met name tussenwoningen gemaakt.

Belangrijk!

Alle bij een voorbeeldwoning genoemde oplossingen, bedragen en besparingen zijn met de op dat moment beschikbare kennis en gegevens zo goed mogelijk bepaald. Deze zijn tegelijkertijd altijd slechts indicatief en /of een momentopname.

Gaat men eenmaal aan de slag met de eigen woning, dan zullen die bedragen sterk af van de marktprijzen, die op hun beurt ook weer kunnen verschillen al naar gelang de uitvoering, de aannemer/installateur en specifieke omstandigheden. De daadwerkelijke besparingen voor een specifieke woning hangen daarnaast ook af van zaken als de samenstelling van het huishouden en de persoonlijke wensen op het vlak van comfort.

Aan deze voorbeelden kunnen dan ook geen rechten ontleend worden.