energietransitie Zeeheldenbuurt

Op naar Aardgasvrij (ready)

Sinds voorjaar 2022 werken gemeente Ede, Energie Samen Foodvalley, de Vereniging Zeeheldenbuurt samen met de inwoners aan de overstap naar verwarmen zonder aardgas.  Wil je op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, abonneer je via de knop hieronder op de nieuwsbrief.

Informatieve bijeenkomst Energiebesparing 18 februari jl

Zaterdagmiddag 18 februari vond in Cultura een informatiesessie energiebesparing en warmtetransitie plaats voor de Zeeheldenbuurt. De opkomst was met ruim 70 aanwezigen veel hoger dan verwacht en de Kleine Theaterzaal puilde dan ook uit. Wat een enthousiasme!

Lees verder …

Zie ook de presentatie (pdf), de pagina over collectieve of buurtwarmte, de pagina met voorbeeldwoningen, de veelgestelde vragen voor de hybride warmtepomp en het energieplafond. Op ede-natuurlijk.nl/hulp-nodig vind je  het onderdeel leningen en subsidies.

Koplopers en burenhulp

Martijn

van Galenstraat

Martijn en zijn gezin wonen hier sinds juni 2022 en hebben toen meteen de vloer en spouw laten isoleren; tochtstrips, radiatorfolie, radiatorventilatoren, een slimme thermostaat en radiatorknoppen aangebracht; de cv opnieuw ingesteld.

Hun uiteindelijk doel is van het aardgas af en energieneutraal zijn.

Martijn helpt buren met:

Familie Goedel

Kraatsweg

Hun vrijstaande woning uit in 1933 is inmiddels grotendeels geïsoleerd, heeft zonnepanelen, een hybride warmtepomp en een warmtepomp boiler. Hiermee hebben ze label A en besparen enorm in de energiekosten.

Komt hier jouw naam?

locatie/adres

Wil jij jouw ervaringen delen met anderen  in jouw buurt? Anderen helpen?

Meedenkgroep

De meedenkers uit de eerste fase hebben geweldig mooi werk verricht. Wij zoeken uitbreiding voor deze fase. Heb je zin en tijd om mee te denken?

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Yvonne Kleefkens via mail / 0650 677619 of mail Bert van Alkemade.

Voorbeeldwoningen

Laat je inspireren door voorbeeldwoningen in jouw buurt of straat. Voor sommige voorbeelden is een advies voor alternatieven voor aardgas uitgewerkt. Maar ook  voorbeelden van inwoners die al veel aan hun huis hebben gedaan. Bijvoorbeeld met isolatie, het nul-op-de-meter maken van hun huis of andere innovatieve acties.

Hoomdossier

Elke woningeigenaar kan gratis met het Hoomdossier aan de slag voor zijn woning en inzichtelijk maken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn.

Route naar aardgasvrij

Tot 2030 ligt de prioriteit bij het verduurzamen van de woningen om energie te besparen en verwarmen op lage temperatuur mogelijk te maken (spoor 1, 2 en 3). Daarnaast onderzoeken we of op enkele plekken een collectief buurtwarmtenet technisch mogelijk is (spoor 4).

 (klik op het plaatje voor een vergroting)