energietransitie Zeeheldenbuurt

Op naar Aardgasvrij (ready)

Sinds voorjaar 2022 werken gemeente Ede, Energie Samen Foodvalley, de Vereniging Zeeheldenbuurt samen met de inwoners aan de overstap naar verwarmen zonder aardgas.  Wil je op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, abonneer je via de knop hieronder op de nieuwsbrief.

Informatieve bijeenkomst Energiebesparing 18 februari

Bent u zich aan het oriënteren op energiebesparing en/of een alternatief voor aardgas? Of heeft u een andere vraag als het gaat om energiebesparing en/of de energietransitie en/of bent u benieuwd of de gemeente en/of Energie Samen Foodvalley iets voor u zou kunnen betekenen?

In overleg met de meedenkgroep Zeeheldenbuurt verzorgen we zaterdag 18 februari een informatief programma. Na een gezamenlijke aftrap, kunt u verdiepende informatie ophalen bij en in gesprek gaan met verschillende diverse experts.

Wanneer: zaterdagmiddag 18 februari, van 15.00 tot 17.00 uur, in de kleine theaterzaal van Cultura

Meedenkgroep

De meedenkers uit de eerste fase hebben geweldig mooi werk verricht. Wij zoeken uitbreiding voor deze fase. Heb je zin en tijd om mee te denken?

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Yvonne Kleefkens via mail / 0650 677619 of mail Bert van Alkemade.

Route naar aardgasvrij

Tot 2030 ligt de prioriteit bij het verduurzamen van de woningen om energie te besparen en verwarmen op lage temperatuur mogelijk te maken (spoor 1, 2 en 3). Daarnaast onderzoeken we of op enkele plekken een collectief buurtwarmtenet technisch mogelijk is (spoor 4).

 (klik op het plaatje voor een vergroting)

Hoomdossier

Elke woningeigenaar kan gratis met het Hoomdossier aan de slag voor zijn woning en inzichtelijk maken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn.