energietransitie Zeeheldenbuurt

Op naar Aardgasvrij (ready)

In 2020-2021 heeft een Meedenkfase met bewoners plaatsgevonden en geleid tot de keuze om de wijk tot 2030 verder te verduurzamen. Zodat we daarna (stapsgewijs) van het aardgas af kunnen. Voor meer informatie:
Technische rapportage
Nota van Uitgangspunten

Sinds voorjaar 2022 werken gemeente Ede, Energie Samen Foodvalley, de Vereniging Zeeheldenbuurt samen met de inwoners aan de uitvoering.

Meedenkgroep

De meedenkers uit de eerste fase hebben geweldig mooi werk verricht. Wij zoeken uitbreiding voor deze fase. Heb je zin en tijd om mee te denken?

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Yvonne Kleefkens via mail / 0650 677619 of mail Bert van Alkemade.

Route naar aardgasvrij

Tot 2030 ligt de prioriteit bij het verduurzamen van de woningen om energie te besparen en verwarmen op lage temperatuur mogelijk te maken (spoor 1, 2 en 3). Daarnaast onderzoeken we of op enkele plekken een collectief buurtwarmtenet technisch mogelijk is (spoor 4).

 (klik op het plaatje voor een vergroting)

Hoomdossier

Elke woningeigenaar kan gratis met het Hoomdossier aan de slag voor zijn woning en inzichtelijk maken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn.

Enquête zomer 2022

In de zomer van 2022 is een kleine steekproef gehouden onder de bewoners met als doel hoe men op de hoogte gehouden wil worden over het traject. Het bleek dat post en digitale nieuwsbrief de favoriete kanalen zijn.